به گزارش خبرگزاری فارس، بهمن درّی ضمن تأکید بر رعایت حقوق کامل مؤلفان و پدیدآورندگان گفت: ناشران کشور باید با توجه به آموزههای دینی و قوانین و ضوابط موجود، نسبت به رعایت حقوق کامل مؤلفان و پدیدآورندگان اقدام کنند.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به دغدغه برخی تشکلهای صنفی نشر درباره عدم رعایت حقوق متقابل مؤلفان و ناشران و نیز مشکل انتشار غیرقانونی برخی از کتابها و کپیبرداری از کتابهای ناشران و نویسندگان و همچنین عدم پرداخت حقوق صاحبان اثر از سوی برخی از ناشران و تأمین هزینههای تولید کتاب توسط پدیدآورندگان به جای ناشران، با اشاره به مقررات و آییننامههای موجود تصریح کرد: بر مبنای آموزههای دینی و قوانین جاری کشور ناشران و پدیدآورندگان باید ضمن رعایت حقوق یکدیگر چرخه نشر کتاب را به حرکت مضاعف درآورند.
درّی ضمن استناد به پاسخ مقام معظم رهبری به سه استفتاء درباره حقوق مؤلفان، مترجمان و صاحبان آثار هنری، تجدید چاپ کتابها و حق تألیف افزود: پاسخ صریح مقام معظم رهبری در این زمینه راهگشا خواهد بود.
متن سه استفتاء از حضرت آیت الله العظمی خامنه ای و پاسخ معظم له به این شرح است:
س: آیا جایز است مؤلفان و مترجمان و صاحبان آثار هنری، مبلغی را در برابر زحماتشان و یا به عنوان حق تألیف در مقابل تلاش و وقت و مالی که برای انجام آن کار صرف کردهاند، تقاضا نمایند؟
ج: آنان حق دارند در برابر واگذاری نسخه اول یا اصلی اثر علمی و هنری خود به ناشر، از وی هر مبلغی میخواهند، دریافت نمایند.
س: تجدید چاپ کتابها و مقالههایی که از خارج وارد شده و یا در داخل جمهوری اسلامی ایران چاپ میشوند، بدون اجازه ناشران آنها چه حکمی دارد؟
ج: مسئله تجدید چاپ کتابهایی که در خارج از جمهوری اسلامی ایران منتشر شدهاند و یا تصویربرداری به طریق افست از آنها، تابع قراردادهایی است که راجع به آنها بین جمهوری اسلامی ایران و آن دولتها منعقد گشته است و اما کتابهایی که در داخل چاپ میشوند، احوط این است که حق ناشر با کسب اجازه از او نسبت به تکرار و تجدید چاپ کتاب رعایت شود.
س: آیا چاپ کتاب بدون اجازه صاحب آن و یا وجود عبارت «حقوق چاپ برای مؤلف محفوظ است»، جایز است؟
ج: احوط این است که حقوق مؤلف و ناشر با کسب اجازه از آنان برای تجدید چاپ رعایت شود.
انتهای پیام/و